Zoeken...

Skaap Wines

Skaap Wines is een zeer kleinschalig wijnhuis dat is gestart door Thierry Schaap. Een Nederlandse ondernemer die in 2006 een prachtig hotel kocht op de Schapenberg vlakbij Stellenbosch. Op het enorme landgoed waren ook twee wijngaarden aanwezig en die heeft hij nieuw leven ingeblazen.

Sauvignon Blanc

De grootste wijngaard, op het hoogste gedeelte van de helling, is vier hectare 100% Sauvignon Blanc. Het micro-klimaat is uitstekend om goed geconcentreerde Sauvignon te maken. En dit wordt gelukkig ook door de internationale vakpers beaamt: De 2015 oogst kreeg 5 sterren van Platter! Hiermee hoort Skaap Sauvignon Blanc bij de 10 beste van heel Zuid-Afrika!

Shiraz

De kleinere wijngaard beneden aan de Schapenberg is 1 hectare met Shiraz. En hier maakt wijnmaker Riaan Oosthuizen een volle dikke Shiraz. Vanaf de oogst 2017 zal de productie verdubbelen omdat ook de wijngaard van de buren nu het etiket Skaap mag gaan dragen.

Rosé

Heel kleinschalig wordt er ook rosé gemaakt bij Skaap Wines. Opmerkelijk genoeg van een groot deel van de eigen Sauvignon Blanc in combinatie met een klein beetje Cabernet Franc dat in aangekocht. Deze Rosé is vol en kruidig en perfect bij spicy gerechten.

MCC

Het meest kleinschalige project van Skaap Wines is de Vonkelwyn. Deze Methode Cape Classic wordt gemaakt van Chardonnay en Pinot Noir gekocht van buren. Helaas is deze wijn tot oktober 2018 uitverkocht!